Stránky

úterý 9. prosince 2014

Arcade Hry

Jen matně si vzpomínám na dobu, kdy na poutích, v maringotkách, a tak různě, stávaly staré herní automaty na mince. Avšak nápad navštívit největší muzeum herních automatů v Evropě „Arcade hry“ mě nadchnul jako malou holku.

Sešli jsme se na konečné stanici metra Zličín, odkud jsme cestovali autobusem až do Červeného Újezdu, který se nachází západně od Prahy. Od zastávky jsme vykročili, na povel zkušenějšího, podél silnice a při první příležitosti jsme zahnuli doprava a pokračovali po hlavní. Jak jsme míjeli domy podél cesty, zdálo se, že tu chcípnul pes. Avšak z tohoto omylu vás brzy vyvedlo zrovna ono stvoření, které se snažilo štěkat přes škvíru mezi vraty a zemí. No, co vám budu povídat, moc mu to nešlo.

Na rozcestí jsme pokračovali po štěrkové cestě až ke stavení, kde vás uvítají otevřená vrata na parkoviště, které je zcela zdarma. Kousek od vás se tyčí menší dřevěná bouda, ve které najdete více jak 140 herních automatů. Najdete zde tituly jako: Challenge (1974), Space Invaders (1978), Galaxian (1979), Crazy Climber (1980), Ms. Pac-Man (1981), Dig Dug (1982), Hyper Olympic (1983), KungFu Master (1984), Commando (1985), Salamander (1986), Pac-Mania (1987), RoboCop (1988), Teenage Mutant Ninja Turtles (1989), Space Gun (1990), Simpsons (1991), Bomber Man World (1992), Mortal Kombat 2 (1993), Freddy: Nightmare on Elm Street (1994), Ultimate Mortal Kombat 3 (1995), Time Crisis (1996), Tekken 3 (1997), Crisis Zone (1999), Big Buck Hunter (2000), Dance Dance Revolution Extreme  (2001) a další.

Tempo všech zrychlilo, kuřáci rychle nasáli nikotin a šlo se na věc. U vchodu zaplatíte vstupné ve výši sto padesát korun (pokud se vám, tak jako mně, nepodaří uplatnit slevu) a můžete si tu hrát jako za mlada od rána do večera. Nebo spíš do zavírací doby… Doporučuji začít zleva, kde se vyskytují ty nejstarší kousky a pokračovat směrem nahoru doprava, kde si hlavně zastřílíte a zabojujete. Po té sejdete dolů, kde na vás čekají ty novější přístroje. Kdyby automaty byly na mince, vsadím se, že by pinball vydělal nejvíce. Stojí nenápadně naproti vchodu, kde na vás nevinně bliká a čeká na své oběti. Naštěstí žádné mince nepotřebujete a pinball se stává spíš vaší obětí, respektive mou.

Jestli náhodou dostanete po vší námaze od mačkání tlačítek žízeň, jsou vám k dispozici chlazené nápoje za přijatelnou cenu. Pro ty učůranější je zde i toaleta. Pro návštěvníky, kteří by se potřebovali uklidnit cigaretkou, je zde možnost kouření venku ve společnosti lavičky a popelníku. Jelikož takové zachraňování princezny dá dost zabrat, tak máte možnost navštívit vedlejší hrad Červený Újezd, kde dostanete najíst.

Nejedná se o skutečný hrad, ale soukromou stavbu, která vznikla v letech 2001 - 2002. V okolí hradu je venkovní park, zahrada a skanzen, který vám ukáže, jak vypadal život kdysi. Jejich vstup je zpoplatněn osmdesáti korunami za dospělého. U některých staveb jsou zpřístupněny interiéry. Na hradě se nachází repliky, ale i originální nástroje, vybavení, přístroje a další. Pokud vás tedy neláká hraní her, hrad Červený Újezd je dobrou alternativou pro výlet.

Ceny jídla a pití by se daly přirovnat Praze, ale jídlo je opravdu dobré, personál příjemný a cítíte se jako v pravé krčmě. Pro náročnější se zde dají konat různé akce od svateb po firemní večírky a je zde i možnost ubytování.


Po té, co naplníte svá bříška, se můžete opět vrátit k střílení vetřelců či závodům na motorkách. Návštěva Arkád je výlet na celý den, kdy dopoledne stanete k jednomu automatu a najednou zjistíte, že už je večer. Rozhodně bych výlet doporučila všem milovníkům této zábavy. V blízké době budete mít možnost navštívit Arcade hry i přes zimní období díky rekonstrukci, která právě probíhá.

Jujáček

PS.: Již tento víkend se vám arkády znovu otvírají.

Žádné komentáře:

Okomentovat